Laddar Evenemang
22 jan lör 10:00 - 13:00

Föreläsning & samtal med Magnus Hagevi

”Om Equmeniakyrkan minskar sitt medlemsantal i nuvarande takt så lämnar den sista medlemmen samfundet omkring 2050.”

Den 6 maj 2021 på ledarplats i tidningen Dagen, skrev Magnus Hagevi citatet ovan. Vågar vi prata om det här i samfundet, undrar Hagevi? Är det inte hög tid att adressera elefanten i rummet? Nu har du chans att göra det – när Magnus Hagevi kommer till Johannebergs Equmeniakyrka och delar sina tankar kring ämnet.

Välkommen att lyssna och samtala kring detta angelägna tema. Vi gör en paus under lördagsförmiddagen med fika till självkostnadspris. Dagen slutar runt kl 13.

Anmälan:Med de nya rekommendationerna och den senaste smittspridningen har vi valt att sätta max 30 anmälda på plats i kyrkan. Du anmäler dig eller ditt sällskap antingen här direkt i eventet eller Sms:a/maila till:
Carin Folkesson 0708-363730
pastor@johannebergsequmeniakyrka.se

Så kan vi på bästa sätt planera hur ni kan sitta i kyrksalen så ett smitt-säkert sätt.

Förmiddagen arrangeras av Gudstjänst- och undervisningsrådet som hälsar er varmt välkomna!

Om Magnus Hagevi

I vår samfundstidning Sändaren skriver Magnus Hagevi med jämna mellanrum. Med sin kristna tro som grund och med sin forskarkompetens som redskap utmanar han ofta i det han skriver. Magnus Hagevi är professor i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö. Han är uppvuxen i Jönköping och startade sin akademiska karriär i Göteborg.

På ledarplats 6 maj skrev Hagevi att om Equmeniakyrkan minskar sitt medlemsantal i nuvarande takt så lämnar den sista medlemmen samfundet omkring 2050. Hur är det möjligt med en kyrka som vill vara hela livets kyrka, där mötet med Jesus förändrar världen.

Hagevi skriver vidare att forskning tyder på att de församlingar som minskar minst är de församlingar som har ett mer traditionellt evangeliskt tilltal medan församlingar som tonar ner det traditionella budskapet till förmån för ett mer allmänmänskligt tilltal är de som minskar mera.

Anmäl dig/ditt sällskap här!

14 Going
2 days left to RSVP
RSVP Here