Konfirmation

Rätt stor nu…
…och ska forma ett eget liv.

Ja, ett alldeles eget liv, tillsammans med andra. Det är väl så det är för dig. Det är mycket som är roligt och en del som är svårt. Ibland funderar man på livets stora frågor och nästan alltid på de små.

Vart hänger vi?

Vi är ett gäng kyrkor som har konfirmationen tillsammans, desto fler desto roligare! Det blir en möjlighet att tillsammans med andra få vara få vara öppen och nyfiken inför olika delar av livet. Även att få lära känna andra tonåringar från de olika kyrkorna.
Vi kyrkor som samarbetar är Equmeniakyrkor som finns i Majorna, Redberg, Ramberg och Johanneberg.

Vad gör vi?

Tillsammans ska vi lyssna, fundera, prata och lära oss. Men också leka, äta, sjunga och titta på film. Allt detta är konfaläsning. En kyrka behöver tonåringar. Och kanske kan du som är tonåring växa i kyrkan.

Alla frågor får plats

Hur får jag tid för det som är viktigast? Vad är meningen i mitt liv? Hur ska en bra kompis vara? Vad betyder kristen tro? Hur tänker jag om andra religioner?  Vad kan man göra åt fattigdomen i världen? Kärlek, kompisar, skolan, föräldrar och världen, hur får jag det att gå ihop?

Hur ser upplägget ut?

Ni kommer att få träffas på kvällar och helger och det blir allt från samtal till upplevelser. Eftersom vi är fyra kyrkor kommer vi variera i vilka vi har våra träffar. Schemat över träffarna ser du längre ned på sidan!

Anmälan & Kostnad

Anmäld dig snarast i första hand till pastorn i vår kyrka,  Carin Folkesson, som kommer vara med som ledare!
Du kan maila henne på: pastor@johannebergsequmeniakyrka.se eller ringa 0708 – 36 37 30.

Kostnaden för konfirmationen är cirka 3000 kr, som bygger på ett självkostnadspris bland annat för läger och medlemskap i Equmenia. Equmenia är ungdomsorganisationen i respektive kyrka och när du blir medlem är du också försäkrad under konfirmationsåret.
Känns det för dyrt? Hör av dig! Ingen ska behöva missa den här chansen på grund av ekonomin.